به گزارش واحد ارتباطات و رسانه شرکت توسعه فناوری عصرنانو و به نقل از نخستنیوز، مجتبی بهنام تقدسی در گفتوگو با خبرنگار نخست اظهار کرد: با اعلام اینکه متاسفانه اکوسیستم دانشبنیان وضع خوبی ندارد تاکید داشت: معتقد هستم که این اکوسیستم در مرز سکته است لذا چالشهای اساسی زیادی در این رابطه وجود دارد.
وی تشریح کرد: به مجموعه استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای فناور، نخبگان و فناوران جوانی که روی ایدههای خودشان کار میکنند و حتی دانشجویانی که ایدههای اولیهای دارند و در مراکز نوآوری پرورانده میشوند تیم ایدهپردازی که در یک مرکز نوآوری یک ایده ساده دارد یا در پارک علم و فناوری مستقرشده و بعد هم در شتابدهنده رشد میکند و به مرحله سرمایهگذاری میرسد و یک شرکت دانشبنیان میشود، اِکوسیستم نوآوری کشور گفته میشود .
مدیرعامل شرکت توسعه فناوری عصرنانو ادامه داد : متاسفانه خیلی اوقات ما از اهمیت این اکوسیستم نوآوری غافل هستیم و گاهی آن را بهعنوان یک وسیله تزیینی در جامعه یاد میکنند اما اگر امکانات و بهای کافی به آنها داده شود ،جوان نخبه به آینده خود امیدوار میشود و با دنیایی از انگیزه میتواند در کشور تحول ایجاد کند. لذا ۲۰ سال آینده کشور ما مرهون امروز جوانان ماست که امروز در اکوسیستم دانشبنیان نقشآفرینی کنند؛ این در حالی است که اهمیت این موضوع را هنوز آن گونه باید و شاید ،درک نکردیم.
جوانان، سرمایههای کشور
بهنام تقدسی ثروت مملکت را جوانان دانست افزود : جوانان و نخبگان، سرمایه انسانی ما هستند که نفت و معدن را شکوفا میکنند، لذا پس چگونه الان خام فروشی رواج دارد، چون چند نفر جوانان استارتاپی و دانشمند نیامدند روی فرآوری مواد کار کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) همچنین در ادامه با اعلام اینکه متاسفانه اکوسیستم دانشبنیان وضع خوبی ندارد تاکید داشت: معتقد هستم که این اکوسیستم در مرز سکته است لذا چالشهای اساسی زیادی در این رابطه وجود دارد. چالش اصلی این است که در استانی مثل خراسان صدها شرکت مختلف وجود دارد و فعالیت میکند و هرکدام چالشهای متعدد دارند. شرکت دانشبنیان به بانک مراجعه میکند یک مشکلی دارد به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه میکند یک مشکلی دارد، برای مجوزها مراجعه میکند مشکل دارد. ما به هرحال باید بپذیریم شرکتی که در آن دو جوان مشغولند با شرکتی که ۲۰ سال سابقه دارد باید تفاوت داشته باشد اما جالب اینجاست که رفتارهای نهادهای دولتی ما متفاوت نیست.
وی از استاندار خراسان رضوی درخواست کرد: شخصی با عنوان دستیار توسعه فناوری را روی کار بیاورد که عملا سکاندار و کلید دار حوزه دانشبنیان در استان شود، از این رو این مهم در خراسان، برای اولین بار در کشور اتفاق میافتد و یک گرهگشایی بزرگ از اکوسیستم به همراه دارد.